Apple satsar på större skärmar och fler funktioner

Rykten om en stor-skärmad “iPad Pro” har cirkulerat i månader nu och äntligen finns det svar. Information om framtiden för Ipaden och Apple kommer ftån en av de mest säkra källorna ute, 9to5Mac Mark Gurman. Enligt honom bör Apple vara redo att släppa en 12-tums iPad senare i år, förmodligen runt hösten när de normalt lanserar sina nya produkter.

För att hantera de stora skärmarna har företaget behövt fixa programvaran, vilket tar tid. Gurmans rapport tyder på att Apple förbereder sig för att införa en delad skärm som tillåter användare att köra flera program samtidigt, sida vid sida. Den funktionen kan visas upp så tidigt som WWDC (Worldwide Developers Conference), bara några veckor från nu.

Det verkar också som att funktionen ska föras till iPad Air. Apple planerade att visa upp på förra årets WWDC och inkludera det i iPad Air, men företaget beslutade att de inte var redo.

När det gäller hur den delade skärmfunktionen kommer att fungera, låter det som att appar kommer att kunna ta upp en 33 %, 50 % eller 75 % av skärmen, beroende på appen. Du kommer också att ha möjlighet att använda funktionen bara en app, så att du kan ha två Safari flikar öppna till exempel.

En annan funktion som Apple ryktas att arbeta med är att ha flera användare på samma skärm, samtidigt.