Apple satsar på självkörande bilar

Nu bekräftar Apples VD Tim Cook de rykten som florerat sedan 2014 att Apple jobbar med att utveckla system självkörande bilar.
Det var i en intervju med Bloomberg som Apples VD Tim Cook bekräftade att de ”fokuserar på självkörande system”. Han säger därmed inte rakt ut att de jobbar på att skapa en egen bil, men att de jobbar på teknologin för självkörande bilar. Exakt i vilken typ av bil Apples självkörande system kan komma att användas förblir därför okänt. Det som ligger närmast till hands är ju att ge sig in i kampen om personbilar, men det finns flera andra typer av fordon som skulle kunna bli självstyrande.
Tim Cook benämner skapandet av självstyrande system som ”AI-projektens moder”, och att det därmed skulle vara både svårt och en fjäder i hatten för de som lyckas. Samtidigt arbetar många fler än Apple och Tesla med självstyrande bilar, och i Sydkorea byggs just nu en hel stad enbart i syfte att kunna testa självkörande bilar.
Läs även: Världens största teststad byggs i Sydkorea
Apple har, och förblir, mycket förtegna om projektet, men förhoppningsvis kommer vi inom kort att få något mer konkret nu när det slagits fast att planerna finns. Frågan är hur lång tid det kommer ta innan du kan köra runt i din alldeles egna iCar.