Apple satsar på självkörande bilar i ett slutet system

Att ha en stark position i den nästkommande digitala skiftet är något alla stora spelare söker med ljus och lykta. Vad som verkar säkert är att det handlar om självkörande fordon. Här är Tesla, Google och Apple i full fart med att tävla om förstaplatsen.
Apple, som är hemlighetsfulla med alla nya projekt, har sökt patent, anställt folk och sökt tillstånd för att göra ‘något’ inom fordon. Att det handlar om en självkörande bil är mycket troligt.

Om Steve Jobs hade fortfarande varit i livet skulle vi kunna ta ut svängarna ännu mer och skriva att det kan röra sig om ett självkörande flygande fordon som drivs av solenergi vars skills laddas ned som appar och styrs av din iTunes-profil. Men den tidens Apple är långt borta. Istället gör man idag som alla andra, fast lite långsammare.

Eftersom Apple tror på slutna system så behöver de även hjälp ifrån ovan i form av satelliter. Därför har man nu rekryterat två personer från Googles satellitadvelning. De ska bilda ett nytt team med Dropcam-grundaren Greg Duffy som ledare.
Apple har även fått tillstånd av myndigheterna i Kalifornien att börja testa självkörande bilar på det allmänna vägnätet.
Satellitprojekt plus tillstånd lika med en självkörande bil. Det kommer nog dröja ett par år innan vi ser resultatet.