Apple köper gamla godingen Shazam

Kommer du ihåg Shazam, appen som vet vilken låt du lyssnar på, som var populär för några år sedan? Nu har Apple köpt appen för att slå samman med Apple Music.
Desto närmare Spotify kommer till sin börsintroduktion desto mer laddar Apple för att konkurrera med sin tjänst Music. Och i dagarna släpptes även Unlimited från Amazon vilket gjorde det ännu mer jobbigt för Apple.
För att vara annorlunda än de andra musiktjänsterna har Apple något i görningen. De har nämligen köpt upp den där gamla godingen som vi alla tyckte var kul i några minuter – Shazam. Du vet när man hör en låt och inte vet vad den heter och bara måste ta reda på namnet. Shazam har såklart inte legat på latsidan utan utvecklat sin tjänst (sedan sin starten år 1999) så att den nu även känner igen filmer, tv-serier och annonser.
Shazam skryter med att de har över en miljard nedladdningar (september 2016). Siffror som säkert Apple tyckte också var intressanta, om de nu kan konvertera över användarna till Apple Music.
Vad Apple exakt ska göra med Shazam vet vi ännu inte men gissningsvis kommer appen slås ihop med Apple Music som idag har 30 miljoner betalande användare.