Apple köper Beats för tjugo miljarder kronor

Rapparen Dr Dre som är en av grundarna till Beats kan nu sjunga i falsett att han är en av få rappare som tog sig ifrån slummen till toppen av äpplet med miljarder i fickan. Apples köp av Beats Music och Beats Electronics är nu  bekräftad av båda företag. 3 miljarder dollar vilket blir nära 20 miljarder kronor varav 2, 6 miljarder dollar i kontanter och ytterligare 400 miljoner dollar som kommer att betalas ut över tid landade notan på. Förvärvet av Beats Music och Beats Electronics är faktiskt Apples största köp någonsin.

Se denna video där Dr Dre avslöjar i förtid affären. ”Apple-familjen var nära att explodera av ilska när videon kom upp”,  skrev Billboard för några veckor sedan.

http://youtu.be/s2e5ZibypDk

Förutom att Beats säljer sina hörlurar har de också en musiktjänst med 250.000 användare. Det finns spekulationer om att Apple vill försöka konkurrera med musiktjänster som Spotify, men dessa rykten har inte bekräftats av någon inom Apple.  Beats varumärke ska finnas kvar likaså hörlurarna, musiktjänsten och andra sidospår.  kommer att ingå i Apples erbjudande.

Så vad ska Apple göra med Dr Dre och Beats? Bara Tim Cooks vet svaret på den frågan, men det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen.

Läs mer här och här.