Apple har förlorat sin edge med FÖR MÅNGA iPads

I skrivande stund finns det fem olika iPads att välja mellan, och varje iPad finns i olika färger och konfigurationer. Med fem olika iPads försöker Apple förnya sig själva genom att små-tweaka samma gamla härliga iPad. Apple måste öka innovationstakten och inte smygfisa fram nya versioner av samma sak.

Visst kan allt bli tunnare, större, mindre, bättre men jag tycker att Apple börjar likna mer en skidbutik – där en skida är liksom inget mer än just än en skida –  där utbudet är same-same och same för en person som inte älskar att peta i små detaljer. För den vanliga konsumenten säljer Apple iPads och just nu finns det fem varianter varav ingen riktigt sticker ut och talar till just mig. Istället för att jobba fram relativt ointressanta lösningar som fingeravtrycksigenkänning eller en bättre kamera för Face-Time kunde Apple spara på den utvecklingskostnaden och satsa på något rejält. Vi behöver något riktigt rejält från Apple snart!

Satsningen på Apple Watch blev en smygfis och senaste iPhone likaså. Sedan Steve Jobs lämnade företaget har det verkligen saknats innovativa, vågade uvtvecklingsprojekt. Trots smygfisarna hoppas jag att Apple jobbar på något coolt som gör att jag får äta upp mina ord en vacker dag. Tänk om Apple har något hemligt superlabb djupt ned under sitt huvudkontor där de utvecklar nästa stora grej. En produkt som återigen kastar omkull konsumenterna och öppnar upp för en helt ny era – som iPhone gjorde år 2007.

Uppdatering: En tanke slog mig att det kanske är tjänster Apple satsar på nu snarare än produkter. Är Apple Pay deras nästa stora grej? Med Apple Pay kommer du att kunna betala i butiker med mobilen.