Apple ger sig nu in i TV-kriget på allvar

Apple sägs inte längre nöja sig med att bara förhandla med TV-bolag kring streaming-rättigheter – nu funderar tech-jätten på att faktiskt köpa upp dem istället.

Det är respektabla Financial Times som rapporterar att Apple redan under slutet av förra året funderade på att köpa upp anrika Time Warner, TV-bolaget som äger populära kanaler som HBO (Game of Thrones, True Detective) och nyhetskanalen CNN.

Nu verkar det förvisso som att ett köp av Time Warner inte längre är aktuellt – kanske var priset på dryga 60 miljarder dollar (strax under 500 miljarder kronor) lite väl magstarkt även för Apple. Financial Times spekulerar i att det kan ha rört sig om en medveten strategi från tech-jätten som på så sätt vill “tvinga” TV-bolaget till att släppa mer material till försäljning.

Det råder ingen tvekan om att det är fullt TV-krig som råder. Online-TV är en starkt växande trend, inte länge bara bland unga och det är inte förvånande att även Apple vill åt våra streaming-pengar.

Även om det inte blir Time Warner, är det inte helt uteslutet att ett annat TV-bolag hamnar på Apples meny. Förhoppningsvis är detta något vi konsumenter bara har att vinna på.

Läs mer: Netflix öppnar för offline-tittande samtidigt som Apple kan ge sig in streamingkriget