Apple fyller 43 år och jag extremhatar

Tänk att Apple fyller hela 43 år idag. Ett teknikbolag som varit med riktigt länge och innoverat tekniska prylar som vi idag inte kan leva utan. Och ändå …

Ändå kan de inte bygga ett tangentbord som är värt namnet. Jag är så besviken på Apple och i skrivande stund extremhatar jag min MacBook. Inte bara för att tangenten “o med två prickar” slutat fungera utan också for att det inte finns någon enkel losning. Det värsta är att snart kommer problemet ha flyttat på sig till en annan tangent. Jag har helt enkelt råkat ut för slumpmässigt tangentstrul på min nya MacBook.

Av alla saker på datorn som kan gå sonder så ska ju inte tangentbordet vara en av dem. Varfor inte min kamera, eller hogtalarna eller musplattan, okej inte musplattan, men något annat som jag kan leva utan. Tangentbordet är ju essentiell for att kunna använda den här forbaskade datorn.

Och inte var den billig heller. Jag tänkte att jag ska nu kosta på mig eftersom datorn är mitt viktigaste arbetsredskap. Och då att den, vad jag anser borde vara, enklaste komponenten inte fungerar är ju en katastrof. Hur kan det bli så här fel?

We are aware that a small number of users are having issues with their third-generation butterfly keyboard and for that we are sorry. The vast majority of Mac notebook customers are having a positive experience with the new keyboard.

Nu säger Apple att de vill be om ursäkt för det här strulet. Men vad hjälper det när jag ändå sitter här och inte kan skriva o … oooooooooooooooooooooooooooo.

Forhoppningsvis har Apple till sin nästa fodelsedag lyckats med konststycket att bygga en laptop vars tangentbord faktiskt fungerar. Och nej, jag kommer inte då eller någonsin kopa en ny MacBook.

Det här känner jag for att göra med min Macbook just nu, om jag hade råd. Passande låt också.