Apple fortsätter att patentblockera världen

Apple har enorma tillgång och med dem kommer en hord av smarta advokater som gör allt i sin makt för att hålla konkurrenter och entreprenörer på avstånd, även sådana som ännu inte är födda.

Vad Apple och andra storföretag sysslar med är patentblockering. De använder sina enorma resurser till att på papper skapa nya produkter och tjänster som de sedan söker patent på, oavsett om de ens är intresserad av affärsverksamheten patentet hänvisar till.

Senast i raden av patentblockeringar som Apple gjort är den om MVNO-tjänster, möjligheten att agera som en virtuell nätverksoperatör för mobila tjänster. Apple tog ut ett sådant patent får bara några år sedan har sedan dess utökat antalet patent inom området.

Trots alla patent för att skapa en MVO-tjänst säger Apple att de inte är det minst intresserade av att skapa en sådan tjänst.

“Vi har inte några planer på att lansera en MVNO-tjänst” sa en talesperson från Apple till Reuters när det spreds rykten om att Apple, pågrund av sina patent, skulle faktiskt starta en MVNO-tjänst.

Apple erkänner att de sysslar till stor del med patentblockering så att andra entreprenörer, som kanske inte ens är födda, inte ska få chansen att skapa en tjänst utan att först behöva betala Apple, eftersom de har patentet.

Apple är inte ensamma om arbeta aktivt med patentblockering utan flera storföretag sysselsätter horder av advokater och idéskapare för att helt enkelt bara blockera möjligheten för någon annan att faktiskt realisera en dröm.