Apple, Facebook, Google och Microsoft – tråkiga bjässar som slutat innovera

Det är nu hög tid att det dyker upp nya spelare på marknaden. Börjar bli så tröttsamt att det alltid är samma företag som lanserar, förändrar och skapar den marknad som vi alla lever i och med. Kom igen nu alla tänkare, vi behöver era innovationer för det börjar bli riktigt tråkigt.

Nu har vi sett samma gamla mobilformat sedan Apple lanserade iPhone för “hundra” år sedan och alla andra mobiltillverkare apade efter. Var det verkligen allt som människan kunde innovera, en avlång mobil med en tryckskärm? Ja, den har kamera, musikspelare, spel och allt det där. Men mobilen har haft det nu väldigt länge och det är som att innovationerna dog ut efter Jobs trillade i graven.

Ja, Apple håller på med någon slags elbil, men det händer ju inget och mitt tålamod likt oljan i världen börjar ta slut.

Jag har nu använt Facebook varje dag i flera år och det är samma blå färg med samma 20 procent som publicerar allt innehåll. Nya bebisar, hyllningar av barn, resor till fjärran länder och söta kattungar. Allt vi mäktar med verkar vara en tumme-upp till ett kopierat citat om världsfred och en födelsedagshyllning till någon vi knappt känner. Är vi inte kollektivt trötta på den där fejjan som så “demokratiskt” styr vad vi vill se i vårt nyhetsflöde?

Visst skickar Fejjan upp flygplan som ska göra det möjligt för världsdelar som inte har internet att surfa, men vad hjälper det mig i Stockholm.

Google styr vad internet är idag. Utan Google hade du aldrig hittat fram till sidan med superkuren mot hårbortfall och sidan med bästa gratis-porren. Men Google kan ju inte vara alltet som styr vad vårt internet är idag. Google verkligen äger nätet, som egentligen ska vara fri från kommersiella nypor, och det känns fel. Är det så att vi inte orkar utveckla nätet bortom Google?

Glass, ballonger och Andromeda – Google skona mig från denna leda. Pengarna som bara läggs på hög måste ju kunna användas för nytänkande innovationer, som den ni knäckte om Sök.

Microsoft är den där släktingen som ingen egentligen tänker på att bjuda till festen. Microsoft bara finns där, och uppdaterar sin Windows och Office. Det bästa med Microsoft är att vi kollektivt kan klaga på deras tjänster och produkter. Nu finns det ju allt fler konkurrenter till Microsoft som Google med Google Docs och nu Facebook med At Work. Men Microsoft är idag den stora bjässen som vilt kastar pengar runt omkring sig i hopp om att föryngra sig och bli häftig igen. Det kommer aldrig att hända eftersom inställningen är helt fel. Så varför orkar vi inte bara dumpa Microsoft helt? Därför släktingar blir man inte av med bara så där.

Sitt inte där och klaga! Gör något själv då!

Jag vill faktiskt göra något själv, men än så länge har ingen gett mig en miljard dollar för att förverkliga mina idéer. Och det är det som krävs för att ta över världen idag, minst. Så om du visar mig pengarna drar jag fram idéerna.