Apple börjar ge data till podcastare

Från att ha varit väldigt sparsmakad med att ge statistik kring podcasts skapade i sin egen app ger Apple nu podcastare en stor uppsättning data kring lyssnarnas aktiviteter.
Apples podcast-app har länge varit en av de mest använda för att ladda upp och lyssna på podcasts. Trots det har Apple knappt gett någon data alls till podcastarna om hur lyssnarnas beteenden ser ut.
Nu gör de dock en helomvändning och börjar förse podcastare med en stor uppsättning statistik för att kunna följa hur bra en podcast går. Några av de data som numera går att få tag på är: vilken tid på dygnet som användare lyssnar på olika avsnitt, vilka delar användarna lyssnar på, samt vilka delar de hoppar över. Det kommer även att finnas statistik på när i ett avsnitt en användare helt slutar lyssna, något som kan vara användbart för att lära sig hur du kan hålla kvar användarna längre.
För många som gör podcasts är det viktigt att lära sig vad användarna tycker är bra eller mindre bra, att bara få reda på hur många som lyssnar på ett avsnitt är då inte tillräckligt. Den nya statistiken kan därför hjälpa till att höja kvaliteten på podcasts, och förhoppningsvis hjälpa till att skapa fler framgångsrika podcastare som har poddar med innehåll som lockar och håller kvar lyssnarna.