Apple-bilen ett steg närmare från att bli verklighet?

Vi har tidigare skrivit om att Apple funderar kring att satsa på en egen bil runt år 2020. Vad som tidigare var halvt osäkra uppgifter börjar alltmer ta fast form, som nu när stora tidningar skriver Apples långt framskridna samtal med McLaren, biltillverkaren känd för sitt Fomel1-stall.

Läs mer: Apples själstyrande bil kan få virtuell verklighet i förarsätet

Enligt uppgifter från bland annat Financial Times så har techjätten Apple börjat samtala med den kända brittiska biltillverkaren McLaren kring antingen ett köp eller (mer troligtvis, skriver Bloomberg) en “strategisk investering” i företaget.

McLaren startade sin personbilsavdelning för bara något decennium sedan, men lär ha fått ett gott bemötande för sin (superdyra) hybridbild kallad P1 och andra superbilar.

Apple har hittills inte kommenterat uppgifterna, och McLaren skriver till The Verge att man “inte har några diskussioner med Apple kring någon potentiell investering”.

Så det är ändå lite osäkert kring det hela, även om Financial Times skrev att man varit i samtal med varandra under flera månader. Men man kan nog med säkerhet konstatera att Apple i varje fall försöker ge sig in i bilbranschen på riktigt. Kommer vi att om några år köra Apple-bilar?