Appen från Kina som exploderat på nätet

Appen Huanshi som skapar en karaktär med ditt utseende som kan dansa, gråta eller hugga av sin egen arm har exploderat på nätet. Appen heter i amerikanska App Store MyIdol.

Att appen är på kinesiska verkar inte heller ha haltat nedladdningarna. Några kommentarer är att det är en “rolig utmaning” att navigera i appen.

myidol2

Du tar en bild med din mobil som appen sedan scannar av och skapar en 3D avatar med ditt ansikte. Du får i standardläget bara en hårfrisyr och en uppsättning kläder att välja mellan. Du kan välja fler genom att klicka på önskat objekt. Efter några sekunder laddas valet ned.

myidol1

Du kan i standardläget välja hårfrisyr, ögonfärg, skjorta, byxor, skor och du kan även välja hur du mår – ska du gråta eller vara glad samt hur gammal du ska vara.

När du valt hur du ska vara trycker du på huvudmenyn där du kan välja vad du ska göra. Du kan sjunga, dansa, gråta, hugga av din egen arm och en massa mer.

Personer som redan laddat ned appen har använt den med ansikten från kändisar, deras husdjur, chefen på jobbet. Ja, lite vad som.

Appen hittar du här, den finns för IOS och i en betaversion för Android. Eftersom den bara finns på kinesiska ännu har appmakarna lagt ut enlathund på engelska.

Hur länge håller den här hajpen? Vi ger den några dagar till.

För annonsörer är det värt att notera att lek fungerar fortfarande utmärkt, även på ett helt annat språk och på en nivå som barn borde tycka vara kul. Fast i det fallet är vuxna som leker. Våga lek mer.