Appar för sociala medier och kommunikation används mest

I en undersökning bland 5.000 britter visar det sig att 44 % av tiden som spenderas i appar går till kommunikation och sociala medier. Spel kommer först på tredje plats.
Det är företaget Verto Analytics som genomfört undersökningen som visar vilken typ av appar som får mest användartid. Efter en enorm ökning på hela 38 % (11,2 miljarder minuter) över en sexmånadersperiod har kommunikations och sociala medieappar kommit att helt dominera tidsanvändningen.
På andra plats ligger underhållningsappar som Netflix och liknande. Dessa appar används 21 % av tiden, med andra ord mindre än hälften av den tid som läggs på sociala medier. Samtidigt ökade just underhållningsapparna med 3,4 miljarder minuter, medan tredjepristagaren Spelappar tappade 2,4 miljarder minuter. Något som gjorde att tiden som spenderas på spel sjönk från 18 till 13 %.
Dessa tre kategorier utgör dock tillsammans hela 78 % av den totala tiden som appar används, så det är inte förvånande att det är svårt att lyckas slå sig fram i appbranschen idag. I synnerhet som allt fler företag och organisationer vill ha sina egna appar för bland annat lojalitetsaktiviteter och kundklubbar.
Ett annat mönster som börjar dyka upp är så kallade hubb-appar som samlar flera olika funktioner i en. Dessa hubbar minskar antalet appar du behöver ha, utan att reducera de uppgifter du kan utföra. Det finns redan idag hubbappar som låter dig skaffa en taxi och shoppa, allt i samma app.
Läs även: Användandet av Sociala mediaappar ökade med nästan 400 %
Att vi är primärt sociala varelser blir dock väldigt tydligt i den här studien. Närmare hälften av all tid spenderas med sociala medier och kommunikation, uppgifter som stämmer överens med företaget Flurrys undersökning tidigare i år. Då framgick även att apptiden ökat med närmare 300 % de senaste två åren, en trend som inte verkar mattas av.