App Store når ny milstolpe – har nu två miljoner appar

Apples utvecklarkonferens WWDC 2016 är i full gång, och en av de sakerna som VD:n Tim Cook stolt har annonserat är att man nu har 2 miljoner appar tillgängligt i Apples appbutik, App Store. För åtta år sedan var de bara 500.

Det råder ingen tvekan om att det ändå är en framgång att på åtta år gå från några hundra appar – som då fortfarande kallades “program” av många – till flera miljoner idag.

Enligt Cook så har man laddat ner 130 miljarder appar från App Store världen över, och apputvecklarna har fått runt 50 miljarder dollar utbetalade till sig från Apple. Detta, menar Cook, är en kvalitetsstämpel – “framgångsrika utvecklare betyder att man har de bästa apparna för användarna, vilket är det enda som egentligen räknas” kommenterade VD:n under konferensen.

Och visst är det framgångssiffror. Samtidigt så har vi tidigare rapporterat om att appmarknaden börjat stagnera, och att det verkar vara allt svårare för mindre aktörer att slå sig fram på bland annat just App Store.

Läs mer: En av fyra tar bort appen efter bara en användning

Ser vi “peak-app”, eller är det som Tim Cook menar en raket som bara fortsätter framåt? Eller utvecklas app-marknaden till något helt annat?

Behöver du hjälp med din digitala marknadsföring? Klicka här