Apoteket väljer Qmatic

Apoteket förenklar för kunder som handlar online och hämtar i butik.
Apoteket har under cirka 2 års tid erbjudit sina kunder att boka sina varor online och sedan hämta och betala för sina varor i butik, endast 2 timmar från beställningen. Detta erbjudande gäller på Apotekets samtliga drygt 390 apotek. Detta flöde ökar stadigt och tillsammans med Qmatic förenklar Apoteket nu detta erbjudande.
Det ska vara enkelt att handla på apoteket oavsett kanal, men det ska också vara enkelt att arbeta på Apoteket. Tillsammans med Qmatic utökas och förtydligas t.ex. antalet köer i kösystemet, i ett led att skapa marknadens bästa kundupplevelse. Kunden kommer betala online så att upplevd kötid i butik förkortas och att kundmötet förenklas. Personalen kommer med Qmatics lösning alltid kunna se hur många kunder som köar för vilket ärende. Tillsammans med Qmatic har ett jobb gjorts för att säkerställa att upplevelsen i butik förstärks med bättre navigation och information.
”Vi ser att modellen där kunden bokar eller betalar online och hämtar i butik kommer att spela en allt större roll för aktörerna inom handeln framöver. Främst på grund av att det driver trafik till butikerna, ökar försäljningen och är ett billigt sätt att leverera onlinevaror. Dock upplever vi att det idag är få aktörer i Sverige som har en bra process för utlämning av onlinebeställningar när kunder besöker butikerna, den så kallade ”Last Mile In Store”. Därför är det extra roligt att en av våra äldsta kunder i Sverige är först ut med att införa detta”, säger Peter Theorell, VD på Qmatic Sverige.
”Att göra det enkelt för våra kunder när de möter oss på Apoteket, oavsett kanal är konstant i vårt fokus. Vi är övertygade om att de förändringar vi nu gör kommer att ha positiva effekter både för våra kunder och för våra medarbetare. Detta är en viktig pusselbit i vårt totala kunderbjudande”, säger Roy Forsberg, Chef Apoteket Labs på Apoteket.