Apex Legends är hetast inom e-sporten

Battle royal-spelet Apex Legends är det absolut hetaste spelet just nu. Sedan det lanserade förra månaden har spelet redan fått 50 miljoner registrerade användare och kurvan pekar rakt upp.

De senaste veckorna har etablerade e-sportslag börja ansluta sig till Apex Legends i mängder. Varför? Det är den snabba spelstilen som lockar och att Fornite är för etablerad. Att slå sig in på toppen i Fortnite och hålla sig kvar är allt svårare. Därför kommer Apex Legends som en frisk fläkt, med perfekt tajming.

Apex Legends är även en av de mest tittade spelen på nätet. Twitch är plattformen som just nu utmanar Youtube. Det är där man tittar på onlinespel, precis så som du tittar på VM i fotboll eller OS. Bara det att på Twitch är det livesändningar dygnet runt. MMS har studerat Twitch som tittar-plattform och här kan du läsa analysen.

Intresset för e-sport har ökat i Sverige de senaste åren. Enligt Orvesto Konsument 2018 spelar 579 000 personer i åldern 16-80 år själv eller tittar på när andra spelar minst en gång i månaden eller oftare.