Användbara produkter är bättre än intressanta

Konsumenter gillar produkter som känns ”användbara” än produkter som känns ”intressanta”, enligt en ny rapport. Visst låter det rätt så flummigt men om man tänker efter är det logiskt. Dock är valet mellan en intressant produkt eller en användbar ofta relaterad till den egna ekonomin.

Bakom detta avslöjande finner vi företaget Razorfish och rapporten the Digital Dopamine report. För att kunna skriva rapporten har Razorfish intervjuat över 1.680 personer i England, USA, Brasilien och Kina.

Intervjupersonerna i rapporten trycker även på att det är viktigt för varumärken att visa uppskattning mot lojala kunder (92 procent) och att de vill att varumärken ska göra livet lättare för dem (95 procent).

Användbara produkter får högre poäng i undersökningen än produkter som bedöms vara intressanta. “Make yourself useful. Brands need to offer their customers services beyond core products and add some real value to peoples’ lives, if they are not already. Consumers are more likely to stick with a brand if they feel it makes their lives easier,” står det i rapporten.

Över hälften av konsumenterna i England, USA och Brasilien samt 69 procent av konsumenter i Kina säger att de gör vad som helst för att slippa se annonser. Trots dessa mardrömssiffror säger samtidigt 77 procent av intervjuade att de vill se annonser om det är en del av värdekedjan som gör att de exempelvis får ta del av innehåll gratis.