Äntligen satsar Schibsted på ett innovationscenter

Det är tufft för svenska medier när jättar som Google och Facebook dundrar på. Nu ska Schibsted tänka nytt och det med hjälp av ett innovationscenter.

När jag jobbade på Schibsted (för länge sedan) tänkte jag alltid att det här bolaget verkligen borde satsa på ett eget innovationscenter. Där man har högt i tak, snabba beslutsprocesser, kreativa kollegor och visionära tankar baserat på gedigen omvärldsbevakning och analys. Och se på f..n så har Schibsted dragit igång just den satsningen.

Vi måste vara i framkant med att erbjuda våra användare produkter som hjälper dem att lösa nya behov, säger Frida Kvarnström, chef för Next Media, i en kommentar till Dagens Media som fick nyheten.

Enheten som döps till Next Media ska ha fokus på nya initiativ och dra igång bolag som ska bli nästa Blocket, Hitta eller varför inte Aftonbladet, fast mycket häftigare och modernare förstås.

Processen för att ta fram nästa cash-cow ska ha utrymme för att testa, våga kosta på sig, våga tänka fritt och våga göra bort sig. Hoppas, hoppas, hoppas att det verkligen blir så.