Äntligen ökar värdet på min aktie i Twitter

Som storinvesterare i nya medier äger jag en (1) aktie i det fenomenala bolaget Twitter. Jag måste erkänna att vår relation har varit lite upp och ned då aktien har konsekvent sjunkit sedan mitt storköp för 67, 54 amerikanska dollar. Visserligen har ännu inte aktien ökat tillräckligt för att visa plus men jag är ändå nöjd att trenden nu pekar åt rätt håll. Just nu står det minus 183 kronor bredvid min Twitter-aktie jämfört med anskaffningsvärdet.

Min aktie (1) i Facebook däremot går som tåget och har gjort mig 70 kronor rikare på bara ett månader.

Twitter har en tuff resa framför sig att övertyga marknaden att bolaget är en bra investering. Som ett glimmer av hopp har Twitter nu släppt sin senaste ekonomiska rapport som visar på … vänta … jo, vinst!

Bolagets omsättning för perioden april till juni 2014 landade på hela 312 miljoner dollar vilket är mer än en fördubbling jämfört med förra året. Vinsten landar på en nätt 14,5 miljoner dollar.

Omsättningen ökar i relation med antalet användare som mer än 24 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Hela 78 procent av dem är mobila användare, vilket är positivt då mobilen anses vara framtidens plattform.

Det bästa sparar jag till sist och det är att Twitters annonsintäkt per tusen tidslinjevisningar är 1,6 dollar, vilket är dubbelt så mycket som i fjol.

I Sverige ser utvecklingen inte lika munter ut. Enligt Twittercensus som är en analys genomförd av Intellecta har antalet svenska twitteranvändare bara blivit färre sedan höjdpunkten vid årsskiftet 2011/2012.

Jag kommer att behålla min aktie ett tag till då jag tror att Twitter har en chans att vända på sin skuta och paddla i rätt riktning. Önskar bara att de kunde paddla lite snabbare.