Gammalt VS Nytt – Nyttja trenden

Revolution har en tendens att så småningom även medföra anti-revolutionära trender. Smartphone som revolution i sig är inget undantag. Tillhör du gruppen som är sugen på en Nokia 3210?

Nokia 3210 – Trotjänaren

iPhone 6 har en batteritid på cirka en dag. Nokias gamla goding 3210 hade motsvarande tid som innebar en till två veckor. Det är svårt att säga om trenden kring tech-motståndet beror på det eller på att denna grupp anser att en smartphone ger dig ett för litet utrymme för privatliv och integritetsbehåll. Det man dock kan säga är att rörelsen, trenden, gruppen, eller hur man nu väljer att definiera fenomenet, har en uppåtriktad kurva.

Förutom en batteritid som heter duga, vad har 3210:an för fördelar gentemot vår älskade smartphone? Hårdvaran var mer tålig än till exempel iPhone 6. Just ja, Snake! Det saknar jag på min platta vän. I övrigt, absolut ingenting.

Anti-Smartphone

Intresset för telefoner som man enbart kan ringa med, alternativt även skicka sms, har blivit allt större. Man vill tillbaka till enkelheten, till en tid då “Big Brother” inte hade koll på din senaste måltid. Därför har uppstickare som “The Light Phone” tittat fram. På den kan man ringa. Detta samt betrakta dess väldigt enkla design á la Apple. Punkt.

Light phone
Bild: geek.com

I teorin fungerar den perfekt för den som söker en mer tech-fri och mindre uppkopplad vardag, med andra ord fri från exempelvis iPhone. Men icke! I praktiken innebär det dessvärre att du behöver en smartphone att koppla upp The Light Phone mot. En som “re-directar” samtalen. Joråsatt. Hade jag fått tagga så hade det sett ut på följande vis: #Fail.

Anti-tech outfit

Killyourphone.com erbjuder gratis workshops till de som vill sy en ficka till sin smartphone, en ficka som blockerar alla signaler som kommer in eller ut ur telefonen. Allt. Vill du sy en hel outfit som blockerar låg- och högfrekventa elektriska fält, ja då ska du köpa “HF + LF shieldning fleece” där HF och LF står för high respektive “low frequency. Prislappen landar på 100-300 kronor per kvadratmeter tyg. Och vips så har du hamnat i framtiden, detta i sann Demolition Man-anda.

Nyttja trenden

Jag lär behålla min ytterst smarta smartphone. Jag älskar det faktum att den har koll på min senaste måltid, min kommande aktivitet, mina anteckningar och mina kvalitativa bilder på mina älskade. Jo, min kärlek för det högteknologiska är högst religiös MEN det innebär inte att denna trend är att underskatta. Du på marknads- och/eller kommunikationsavdelningen kan nyttja trenden genom att på ett eller annat sätt inkorporera denna anti-smartphone-, anti-tech-, vinyllyssnande- och arkadspel-spelande personen i er marknadsföring. Kanske i er storytelling? De flesta tillhör inte denna “kategori” men de flesta känner till den och är medvetna om att den är allt växande. Häng med i svängarna vettja!

Faktaruta 2