Ansiktsanalys från Microsoft avslöjar hur gammal du ser ut att vara

Microsoft har lanserat en sajt som beräknar och analyserar hur gammal du ser ut att vara på bilder. När vi jämförde chefsredaktörerna på Aftonbladet och Expressen fick vi fram ett intressant resultat. Även PewDiePie har testat tjänsten. Videon här.

Vi spenderar tusentals kronor på att se och känna oss yngre. Ansiktsanalysen från Microsoft ger dig en objektiv uppfattning om hur gammal du faktiskt er ut att vara.

Microsofts sökmotor Bing har en funktion som identifierar ansikten. Det var när teamet bakom identifikationsmotorn kom på att de också kan analysera ålder och kön som de lanserade den virala webbplatsen.

Så här fungerar det

Du söker i sökfältet efter ditt namn. Hittar du inte dig själv i sökmotorn Bing kan du ladda upp en egen bild.

helin_mattsson2

När du valt bilden som ska analyseras trycker du bara på “Use This Photo”. Du kan söka på dig själv, klasskompisar, mamma, pappa, kändisar eller vem du vill.

helin_mattsson
Som du kan se i ovan exempel ser Jan Helin som är chefsredaktör på Aftonbladet yngre ut än ärkerivalen Thomas Mattsson från Expressen. Det kanske är mindre stressigt i toppen på Aftonbladet. Deras egentliga ålder är – Mattsson 43 år och Helin 47 år.

Tillbaka får du svar om hur gammal analysen säger att du ser ut att vara.

Bilden som du använder kommer att analyseras utifrån 27 olika markeringar på ditt ansikte.
punkter_hurgammal
Markeringar som ögon, näsa, pupiller, öron analyseras och resultatet blir en ålder. Eftersom analysen bygger på statistiska beräkningar är den inte 100 procent korrekt, men ganska nära blir det.

Du kan själv testa hur gammal du ser ut att vara här.

Ta nu det här med en nypa salt och reta inte kompisen som ser äldre ut än vad hen egentligen är.

Dagensanalys.se är först med att skriva om denna nyhet från Microsoft. Artikeln är en del av våra helg-artiklar där vi skriver om ‘lättare’ ämnen.