Ännu fler mätverktyg ska ge mer information om app-användare

App Annie, analysfirman som specialiserat sig på just apppar, har nu utökat sitt analysverktyg. Nu kan man kolla de demografiska och beteendemässiga värdena hos appanvändarna världen över.

Den nya datan som görs tillgänglig för dem som använder sig av verktygsplattformen App Annie Intelligence är tänkt att hjälpa varumärkesbyråer med kunskap kring apparnas användare. Det ska vara lättare att ta beslut som är grundade på data när man utvecklar företagets val av appar och annan media för deras marknadsföring, menar App Annie.

Läs mer: Hur man analyserar mobiltrafik i appar för att nå affärsmålen

Mark Ungerer från App Annie menar att ” det är förvånande hur lite många apputvecklare, investerare och varumärkens ledning vet om de användarna de är ute efter”. Den nya lanseringen är till för att svara på frågor – som kring hur olika befolkningslager agerar med det egna varumärket och konkurenterna, eller vad användarna gör när de inte är i appen, menar Ungerer.

Företaget används redan av utvecklare för miljontalet appar – för att hålla koll på prestanda, apparnas “ekosystem”, demografiska data och man har även en egen avdelning för forskning och analys.