Ännu en svensk tidning från Mittmedia inför betaltjänst

Tidningsbranschen har på senare tid haft en del bekymmer med fallande försäljning av pappersutgåvorna, samtidigt som de allt ökande läsningar online inte generar tillräckligt med intäkter. Även lokalpressen måste börja ta betalt för en del av innehållet – nu kommer så turen till NT.

Många mindre lokaltidningar tillhör Mittmediakoncernen, och på senare tid så har flera av dessa börjat med olika typer av betalväggar. Bland annat st.nu (Sundsvalls Tidning), allehanda.se och op.se (Östersunds-Posten) har redan börjat ta betalt.

Läs mer: Svenska Mittmedias nya vapen mot reklamblockerare

Norrtelje Tidning är nu alltså nästa publikation som ska göra detsamma, och ska introducera en “plustjänst” efter nyår enligt dem själva. En orsak är bland annat bristande intäkter från den nätbaserade tjänsten – eller som chefredaktören Olov Carlsson säger: “Vi trodde att vi skulle kunna finansiera allt på nätet genom annonsintäkter och det kunde vi inte. Vi måste ta betalt för de värden vi har.”

Man kommer inte att “plusmärka” allt innehåll, utan sådant “som är unikt för NT” och man lovar att de vanliga nyheterna kring “allmänt kända” händelser ska fortsätta att vara gratis.