Annonsörer världen över har en positiv syn på digital video

Alla i mediabranschen är överens om att digital video är både oundviklig och ovärderlig för annonsörer. Men vilka utmaningar finns det? Vilka verktyg ser annonsörer och utgivare som de viktigaste för att lyckas med digital video – nu och i framtiden? Det globala mediaföretaget Oath har undersökt saken.
Enligt branschanalysen ”State of the Mobile Video Report”, som medieföretaget Oath har genomfört, så har annonsörer världen över en positiv syn på digital video. Mer än hälften (55 procent) av annonsörerna tror att sponsrad video kommer att generera de största intäkterna under 2017.
Det stuvas om i marknadsbudgeten
Därför är det inte konstigt att fler och fler stuvar om i sina tv-budgetar för att få mer resurser till digital video.
“Digital videoannonsering har länge varit en växande trend, men på senaste tiden har vi sett en tydlig ökning i investeringstakten. Skiftet från traditionella till digitala kanaler går snabbare eftersom konsumenterna använder mobilen mer. Utmaningen ligger alltid i att varumärken måste vara där deras kunder är,” säger Jesper Laumand, nordisk chef vid Oath.
Två av fem (40 procent) annonsörer köper redan sponsrade videor och planerar att fortsätta med det, medan hälften (50 procent) främst fokuserar på videoklipp som är ca 1-5 min långa.
42 procent av de tillfrågade nämner innehållets kvalitet som den största utmaningen för digital video, medan 41 procent ser kostnadsfaktorn som den främsta utmaningen. Det kommer därför inte som en förvåning att både annonsörer och utgivare pekar på innehållets kvalitet och kreativitet som den viktigaste faktorn för att digital videoannonsering ska växa. (annonsörer 47 procent, utgivare 53 procent).
Nya videoformat växer
Hälften av annonsörerna i Oaths undersökning tror att nya videoformat som 360-graders video, VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality) kommer att växa och bli en av de största inkomstkällorna under 2017.
Bland de nya formaten förväntar sig annonsörer och utgivare att 360-graders video kommer att vara den främsta föregångaren (58 procent), medan VR landar på andra plats (40 procent).
Mobilen blir annonsörens bästa vän
Format är en sak, kanaler en annan. Globalt sett så ökar annonsörers och utgivares investeringar mest på digital video för mobiltelefoner.
Sex av tio har flyttat budgeten till mobil videoannonsering. 57 procent av utgivarna förväntar sig att öka sina utgifter till mobil video med minst 25 procent under 2017, samtidigt som 47 procent av annonsörerna förväntar sig att deras investeringar i mobil video kommer att öka med 25 procent eller mer. Det är inga småpengar det handlar om och det är inte heller temporärt.
Varje dag tittar 57 procent av användarna över hela världen på video i mobilen, medan 59 procent ser video på bärbara datorer. År efter år fortsätter mobilen att överträffa den stationära datorn som förstahandsval att se video på.
Trots både entusiasm och oro tvekar varken annonsörer eller utgivare om att digital video är framtiden (65 procent). Hela 68 procent håller med om uttalandet “Min organisation förstår vikten av digital video i våra framtida marknadsföringsinsatser.”