Annonsering på Instagram blev en succé för LG

Med ett massivt positivt bemötande blev annonseringen om LG:s nya supertunna OLED-TV en succé på Instagram. Nyckeln till framgång är rätt innehåll för målgruppen med targeting som framgångsrikt komplement.

I samband med att annonsering på Instagram lanserades rullade LG:s digitala byrå The Amazing Society ut en kampanj för elektronikföretagets nya supertunna OLED-TV-produkter. Kampanjen har gått i samtliga sociala kanaler med samma grundbudskap och är en bra värdemätare på vilken plattform som fungerar bäst.

– Annonsering på Instagram gick live dagen före kampanjen och för LG har det fungerat långt över förväntan med i princip noll negativ feedback, säger Robin Hallgren på The Amazing Society.

Utmaningen var att nå och engagera hundratusentals personer i målgruppen män mellan 25-55 år med ett teknikintresse för till exempel ”high end”-TV-apparater. Huvudbudskapen i kampanjen är produkternas fantastiska bildkvalitet genom perfekt svärta och oslagbara kontrast samt att det är den tunnaste TV-apparaten på marknaden.

– Både Facebook och Instagram ger samma möjligheter att rikta annonsering väldigt nischat men till olika kostnader, säger Robin Hallgren och fortsätter. I LG-kampanjen engagerade vi över 50 000 personer och nådde 900 000 unika individer på Instagram till en mycket låg kostnad.

I kampanjen har man växlat mellan rörligt innehåll samt mer trafikdrivande innehåll.

Den första fasen av Instagram-annonser var en film som zoomar ut från ett tunt USB-minne mot en TV-skärm sedd från sidan som visar sig vara ännu tunnare. I andra delen ett enkelt syntest på en tvådelad bild där användaren kunde testa sitt färgseende.

Kampanjen har hittills resulterat i tiotusentals visningar av videon till en kontaktkostnad av 16 öre per visning. Syntestet har setts och kommenterats av drygt 1 700 personer på Instagram och över 60 000 tester har gjorts på kampanjsidan, dit runt 40 procent av trafiken genererats av Instagram-annonseringen.

– Kampanjstrategin från The Amazing Society har fungerat klockrent. Även om Instagram var ett oskrivet kort för alla innan vi satte igång, är vi nu mer än nöjda med resultatet och att vi även där träffade rätt i målgruppen, säger Andreas Thiel, Digital Manager på LG Electronics

Konkreta tips för framgångsrika annonser på Instagram:

  • Tänk på att innehållet ska ge inspiration till användarna.
  • De bör ha ett personligt eller i alla fall ett autentiskt tilltal.
  • Prova gärna att spela på känslor.
  • Våga strunta i att exponera loggan stort.
  • Skapa ett engagerande innehåll, inte reklam.