Annonsera på Snapchat – en framgångsrik strategi?

Det fungerar att annonsera på Snapchat, enligt företaget själva och undersökningsbolaget Millward Brown. Den populära sociala-medie appen delar nu med sig av några siffror av de mest framgångsrika annonskampanjerna – och man hoppas att dessa positiva siffror ska locka ännu fler annonsörer.

Som positiva exempel tar man med resultaten från en annonskampanj för TV-serien Empire från filmbolaget Fox. I samband med andra halvan av säsong 2 så lät man Snapchattare använda sig av ett filter med ett par solbrillor, hörlurar och mikrofon för att låtsas vara sångstjärnor.

empire-snapchat-02-2016
(Bildkälla: Fox)

“Vi ville skapa en kampanj som speglade samma nivå av energi, kreativitet och brådska som succéserien levererar varje vecka”, sade Angela Courtin från Fox.

Det visade sig att Empire-kampanjen hade ökat så kallad “brand awarness”, alltså medvetenheten kring ett varumärke med 16 punkter jämfört med den grupp av konsumenter som inte sett Snapchat-filtret. Det ökade också möjligheten att man faktiskt skulle spana in serien med 8 punkter.

För att mäta framgången så använde Snapchat sig av Millward Browns analysverktyg “Brand Lift Insights”, som via frågeformulär undersöker konsumenternas förhållande till företag och varumärken efter en kampanj.

Det ska också sägas att dessa resultat är baserade på en ganska liten grupp konsumenter, med 550 deltagare att jämföra med de 33 miljoner gånger som annonsen spelats upp.

Oavsett detta så är det ändå viktiga resultat för Snapchat, som ju gärna vill bygga ut sin annonsverksamhet och locka till sig fler stora annonsörer. Många företag har klagat på att de inte riktigt får veta hur det gått för deras kampanjer, utöver att de får reda på antalet visningar.

Samarbetet med Millward Brown, och även analysföretaget Nielsen och annonsföretagen Innovid och Sizmek ska just åtgärda detta, och ge marknadsförare lite mer att gå på. Snapchats relativt unga och kanske svårfångade publik kan visa sig vara ett fruktsamt område att ge sig in på.

Läs mer: Taco Bells jordskredsseger med Snapchat