Annonser med gps-positionering nu tillgänglig för YouTube

Sedan länge har Google lagt till gps-positionering och mätning av butiksbesök för sina annonser. Nu kommer tillägget även till YouTube, vilket innebär att din annonsering på plattformen kan användas för att driva trafik till dina butiker –  trafik som du dessutom kan mäta.
När du skapar en annons för Google finns möjligheten att lägga till positionering, vilket innebär att användaren får reda på var närmaste butik eller återförsäljare finns. Nu kommer samma funktion även för annonser på YouTube, vilket kommer synas som en karta under annonsen.
Funktionen blir tillgänglig för YouTubes TrueView in-stream och deras 6-sekunders bumper-annonser. Så det är inte all typ av annonsering där tillägget är användbart. Men för en användare att direkt i samband med annonsen kunna se var de kan få tag på varan eller tjänsten menar Google har en stark inverkan på konverteringen.
Hur vet de då det? Jo genom Googles Store-visit mätningar. Till dags dato har Google mätt över 5 miljarder butiksbesök, och med mer data blir tjänsten allt mer precis. Genom att direkt kunna koppla ihop positioneringen i annonsen, men att mäta butiksbesöken, är det snabbt och enkelt att se vilken effekt din annons har på användarna. Enligt iHop, Googles partner för lanseringen, kan de genom kombinationen driva fysisk trafik till butiken för mindre än 1 dollar per person. Det är med andra ord ett kraftfullt verktyg som nu blir tillgängligt för annonsörerna.
Det förutsätter givetvis att företaget har geopositionerat sina butiker, samt att de finns med i Google Maps, men för de flesta företag är detta något som skedde redan för flera år sedan. Att nu kunna dra praktisk nytta av denna information i sin annonsering är därför ett stort lyft.