Anna har fått sitt diplom från MITx

Vår skribent Anna Caracolias har tidigare skrivit på dagensanalys.se om hur det är att plugga, att ta en on-linekurs, eller MOOC som det också kallas. (Massive Open Online Course). Nu är hon färdig och jag såg att hon la ut sitt kursdiplom på sin LinkedIn och Facebook.

annac
Anna Caracolias

Grattis! Hur känns det nu då?

Det känns riktigt bra. Och lite tomt, faktiskt. Jag har spenderat mycket av helgerna under 10 veckor framför datorn med lurarna på. Jag pratar ju ofta om vikten av livslångt lärande, så det känns bra att ha genomfört det här.

Misstänker att du är stolt eftersom du publicerade diplomet. Stämmer det?

Först tänkte jag inte göra det, men så kände jag mig stolt och ändrade mig. Och det roliga är att jag fått kontakt med en del gamla bekanta via LinkedIn på grund av det. Vi får väl se om jag blir mer attraktiv på marknaden.

Läs också: Kan allt, vet allt… Skulle inte tro det!

Skulle du rekommendera den här kursen, eller någon annan kurs för den delen?

”Analytics Edge” rekommenderar jag verkligen. Kunskapsmässigt har jag höjt mig massor. Jag är så grymt imponerad över att den här möjligheten finns. Edx.org erbjuder 532 kurser på världsledande universitet. Gratis. Vill man ha ett fint diplom kostar det från 100 dollar. Jag har ju faktiskt påbörjat en kurs till. Vågar knappt säga det hemma. User Innovation som är kortare och lite mindre tidskrävande.

Om du vill lära dig mer om kurser på nätet samt hur du själv kan gå en utbildning ska du kontakta Anna här.

> Läs fler artiklar med Anna Caracolias här.