Välkommen till Dagens Analys!

Androidanvändare stämmer Apple

Apple kommer snart att ställas inför rätta via en federal stämning i USA. Den har väckts av en kvinna som heter Adrienne Moore, som i likhet med många andra iPhoneanvändare som har bytt från iPhone till Android har fått problem. Hon är upprörd över att hon inte fick med sig sina SMS med sig efter sitt byte från iPhone till en Android. Hon driver just nu en grupptalan mot Apple.

Sedan lanseringen av iOS 5 har Apple haft problem med användare som inte får med sig sina SMS efter byte från iMessage från sin iPhone till sin nya Androidenhet. iMessage fungerar genom att skicka meddelanden med användarens uppgifter, teoretiskt sparar användaren pengar på sina textmeddelanden med tjänsten. Om ett meddelande inte går igenom på iMessage, är det tänkt att det skall gå över till SMS.

Moore är långt ifrån den enda person som har tappat bort sina SMS i bytet från iPhone till Android. Faktum är att Apple nyligen släppte ett webbverktyg som hjälper användarna att byta från iOS till Android, för att förhindra att detta händer andra användare.

Stämningen inlämnades i maj 2014, och Apple har sedan dess försökt att avvisa målet. Domaren Lucy Koh (som råkar vara samma domare som ordförande i mega striden mellan Samsung och Apple förra året) ogillade några av de påståenden som gjorts av Moore mot Apple. Hon anser att Moore ska ha rätt att hävda att Apple störde hennes trådlösa tjänst från Verizon och därmed har kränkt en orättvis konkurrenslagstiftning i Kalifornien, allt enligt Reuters.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.