Android Go ska utöka Googles universum med en miljard användare

För Google likväl Facebook krävs det att tjänsterna hela tiden ökar sina universum med nya användare. Nu har Google hittat ett sätt att nå ytterligare någon miljard människor.
Hälften av världens befolkning, det blir cirka 3,8 miljarder människor, ännu inte online. Det betyder att det finns en enorm potential i att finna tjänster och hårdvara som kan koppla upp dem.
Både Google och Facebook jagar nu användare i utvecklingsländer med olika sätt. Facebook Lite, Messenger Lite, ballonger, svävare och så vidare.
Google har kommit på att de kan kapa dessa användare genom att erbjuda ett nytt operativsystem för mobiler som inte är så kraftfulla och som har sämre uppkopplingsmöjligheter. Android Go ska ge Google en miljard nya användare.
Android Go är en lättviktsvariant av Android 8.1. Målet med Android Go är att möjliggöra ”fullt fungerande smartmobiler som kan användas för att surfa på webben och köra appar”. Mobilerna kan ha 512Mb till 1 GB minne. Apparna som man får med i Android Go tar bara hälften av lagringsutrymmet som vanliga Android.