“Analysavdelningen i centrum”

Om två veckor arrangeras konferensen och branschträffen Market Research & Customer Insight Summit. Inför konferensen tog vi oss en pratstund med SMIFs ordförande Karin Nelsson som berättade om innehållet, vem som bör delta och branschens utmaningar.

Vad är temat för årets MRCIS?

I år har vi det mest spännande programmet och de bästa talarna någonsin. Vi har tagit fasta på digitaliseringen som genomgripande påverkar allt vi gör och hur vi lever. Därför är temat nya förutsättningar för data och insikter i en allt mer digital värld.

Vem tycker du ska delta på MRCIS?

Alla som arbetar med data och insikter i någon form och vill lära sig det senaste.

Som nykomling till undersökningsbranschen eller som veteran vad kan man förvänta sig av MRCIS?

Eftersom branschen är stadd i förändring så tror jag att man både som nykomling och veteran får en känsla för vad vi är. Som nykomling kommer man att få lära känna många av profilerna som jobbar med marknadsanalys och marknadsundersökningar och som veteran träffa kollegor och nykomlingar.

Blir det en fest också?

Självklart! Teaterskeppet ligger vid kaj hela dagen, men när festen tar vid tar vi en kort tur på sjön innan middagen. Alla vet ju att bra fester inkluderar vatten, både under fötterna och i typ vartannat glas.

Vad är dagens utmaningar och möjligheter för undersökningsbranschen?

Digitalisering, internationalisering och automatisering innebär utmaningar eftersom de förändrar branschen i grunden, men också möjligheter eftersom det innebär att branschen breddas och sätter analysavdelningen i centrum. Analys håller på att bli en intäktsskapare istället för en kostnadspost. Som marknadsundersökare får vi därför självklar plats i företagsledningar. Vårt jobb och kompetens har aldrig varit mer efterfrågad än nu.

Den 14 september arrangeras konferensen och branschträffen Market Research & Customer Insight Summit 2016 av Ability Partner och SMIF. Som läsare av Dagensanalys.se får du delta till rabatterat pris.

Konferensen behandlar hur du kan samla kunddata och skapa insikter för att därigenom kunna vara relevant i kommunikationen och erbjudandet mot kund i en värld där digitala och traditionella kanaler samverkar. Evenemanget genomförs på Teaterskeppet och avslutas med gemensam middag och en båttur i skärgården. Lyssna till experter från bland annat Kairos Future och Transformator Design och ta del av praktiska erfarenheter från Tictail, Länsförsäkringar, Coop, Coca Cola, TUI Nordic mfl.

Om du anger rabattkoden ”Rabatt  DA 1.500 SEK” får du 1.500 kr i rabatt och betalar då endast 4.990 kr exkl. moms. 

Läs mer om konferensen och anmäl dig på www.mrcis.se.