American Express – första finansiella organisationen som hoppar på Bot-tåget

Facebook Messenger ser gärna sina nya chatbotar som vägen in i framtiden. Detta kan förvisso vara sant, men faktum är att denna revolution inte riktigt märks ännu – trots att flera företag påbörjat ett samarbete med Facebook. Men nu kommer en verklig storspelare ut med en egen Messenger-bot; kreditkortsjätten American Express.

“Vi försöker att tjäna kunden på ett mer konversationsmässigt sätt”, sade Matthew Suoka från American Express. Företaget demonstrerade sin nya Facebook-bot på evenemanget Cannes Lions, där man också sade att tjänsten ska lanseras under de kommande månaderna.

Detta är den första seriösa aktören från den finansiella sektorn som samarbetar med Messengers Bot:ar. Tanken är att kunderna ska kunna prata med Amex-boten och få information kring sina köp; om man köper en flygbiljett så kommer boten att ge dig kvittot, och påminna dig om flyget när avgångstiden närmar sig.

Läs mer: Nu kan du planera semestern med en chatbot

Man kommer också att i framtiden kunna få rekommendationer på sådant som restaurangbesök, baserat på ens tidigare köpdata.

Till att börja med kommer det att vara helt automatiserat, men “amex” funderar på att tids nog ha en mänsklig kundtjänst inkopplad till boten också – “på vissa nivåer behöver man människor”, som Sueko själv kommenterade det.

Behöver du hjälp med att anpassa din marknadsföring till de senaste digitala trenderna? Klicka här.