Amazon vill bli den nya utmanaren på AI-fronten

Vi har skrivit tidigare idag om att Microsoft tänker satsa ytterliggare på AI-teknologi i vardagen. Men kommer E-handelsjätten Amazon att hinna före? Det verkar i varje fall som att man nu satsar extrahårt på utveckling av mjukvara, i samband med att man nu ska jaga rätt på 400 nya dataingenjörer världen över.

Läs mer: Kommer Office och Windows att snart tänka åt dig?

Amazon erbjuder dessa 400 nya ingenjörer alla möjliga arbetsplatser inom röstteknologi-avdelningen, från högkvarteret i Seattle och andra amerikanska städer till Gdansk, Polen.

Detta kommer delvis som en följd av framgångarna med Amazons “smarta” högtalare i Echo-serien. Dessa högtalare, som kan styras med röstkommandon, har sålt oväntat bra även jämfört med företagets egna förväntningar, skriver Recode.

Man kommer därför att fortsätta att satsa på att utveckla denna smarta röstteknologi – som heter “Alexa” – och man försöker även att få andra företag att integrera den med sina produkter. Gratis, dessutom, då Amazon vill vänta med att ta betalt av andra först när teknologin blivit “oumbärlig”.

Kampen om den framtida, smarta och uppkopplade världen börjar tar fart på allvar. Vem kommer att bli störst?