Amazon ska konkurrera med Spotify

Nu kommer det allt starkare uppgifter om att e-handelsjätten Amazon tänker konkurrera med svenska musik-streamingtjänsten Spotify.

Vi har tidigare skrivit om Amazons planer tidigare, i januari då ryktena senast florerade. Nu rapporterar nyhetsbolaget Reuters återigen om sådana planer, som denna gång säger att den nya tjänsten nästan är färdig att lanseras.

Läs mer: Amazon ger sig in i streamingkriget med Spotify

Amazon har en musiktjänst – Prime Music – men den nya produkten kommer vara något helt nytt, och inkludera är väldigt bred musikkatalog. Samtidigt hoppas nog bolaget på att kunna hårdlansera sin egen högtalare, Amazon Echo.

Denna högtalare styrs med röstkommandon, och letar automatiskt upp den önskade låten från bäst internetkälla. Att para ihop detta med en egen prenumerationstjänst i klass med Spotify kan bli till en bra kombination.

Tyvärr så finns det inga andra uppgifter kring vad tjänsten ska innehålla, och på vilket sätt Amazon tänker spöa den superframgånsrika Spotify. Men om att konkurrensen tätnar råder det ingen tvekan – ingen är helt trygg i sätet när det kommer till den starkt växande streamingmarknaden.

Behöver du hjälp med din digitala omvärldsanalys? Klicka här