Amazon drar igång gratis filmtjänst på IMDB.com

Amazon tänker minsann också vara med och tävla om att få din uppmärksamhet. Som en kontring på Netflix, Youtube och Apples erbjudanden drar Amazon nu igång en gratistjänst för filmer på sajten IMDb.com.

Filmtjänsten på IMDB.com är annonsfinansierad och kommer att ge Amazons kunder ytterligare annonslager att visa sina produkter på. Smart drag!

Amazon köpte tidigare tjänsten IMDB.com och många undrade vad man skulle använda den till. Nu är det klart att det blir en filmtjänst som döps till IMDB Freedive.

Än så länge finns tjänsten bara tillgänglig i USA, men tanken är att den ska rullas ut på alla marknader där Amazon har sin onlinebutik.

Allt du behöver göra för att se innehållet är att skapa ett konto. Gissningsvis kommer Amazon sen försöka uppgradera ditt konto till ett Amazon-konto. Så att du kan börja shoppa produkterna som du kommer att få se i annonserna, som visas i filmen.

Dagens utbud består utav gamla godingar som The Illusionist, Memento, och The Last Samurai. Inom TV erbjuder tjänsten innehåll som Fringe, Heroes, Without a Trace och The Bachelor.

Inte nog med en filmtjänst så drar Amazon även igång en streamingtjänst för spel, som innebär att man kan spela spel över nätet.

Kom igen nu Amazon när ska ni öppna upp i Sverige?