Amazon dominerar den amerikanska e-handeln

Analysföretaget eMarketer släpper för första gången en prognos över de 10 största e-handelsföretagen inom detaljhandel i USA. Amazon toppar listan och dominerar försäljningen med mer än sex gånger högre försäljning än nummer två på listan.
De tio största e-handelsföretagen utgör två tredjedelar av den totala amerikanska e-handeln. eMarketer förutspår att försäljning på det stora hela kommer att öka med 15,8 procent, motsvarande 452,76 miljarder dollar, i slutet av 2017.
Amazon
Inte helt oväntat är det Amazon som står för den största delen av shopping på nätet inom detaljhandeln, nämligen hela 43,5 procent, motsvarande 196,75 miljarder dollar i försäljning i år. E-handelsjätten representerar nära fyra procent av all detaljhandel i USA.
eBay
På andra plats hittar vi eBay som trots sin höga placering tappar andelar. eMarketer förutspår att deras totala e-handelsförsäljning kommer att uppgå till 30,66 miljarder dollar i slutet av året. Däremot minskar den totala försäljningen av e-handel med 6,8 procent.
Walmart
Walmart står för 3,6 procent av e-handeln för detaljhandeln i USA. Även om deras siffror inte är i närheten av Amazon så har deras e-handel ökat med 46,8 procent under 2017 motsvarande 16,21 miljarder dollar.
Ifall du vill veta mer finns rapporten tillgänglig att köpa här.