Allt om världens största reklamdag – Super Bowl

Du kanske trodde att Black Friday eller Singles Day var världens största reklamdag? Tänk igen, det är nämligen den 4:e februari, när det är final i Super Bowl. I år räknar NBC med att omsätta över 1 miljard dollar i reklamintäkter, vilket gör det till världens mest inkomstbringande reklamdag för ett enskilt företag. Här hittar du information om alla annonsörer, samt vad de antas göra för reklam under dagen.

Att synas under finalen i Super Bowl innebär enorm exponering, då en majoritet av amerikanerna, samt flera fans runt om hela världen, förväntas följa eventet. NBC som äger rättigheterna har dessutom gjort ett paketerbjudande kring både Super Bowl och vinter-OS, där en 30-sekunders reklamspot säljs för hisnande 5 miljoner dollar (40 miljoner kronor).

Priset verkar dock inte ha avskräckt annonsörerna, utan med tre veckor kvar meddelar NBC att nästan alla reklamtider är sålda, färre än 10 tider finns kvar i reklampauserna som sker under matchen. Just nu fokuserar NBC därför på att sälja replattider före och efter matchen, samt under programmet “This Is Us” som sänds direkt efter finalen.

Redan nu står det klart att såväl Hyundai som Verizon kommer att synas i reklampauserna. Däremot har Google och YouTube båda tackat nej till att göra reklam under årets event.

I tidningen AdWeeks sammanställning kan du läsa om alla som kommer medverka, samt de företag som tidigare gjort reklam men som i år avstår.