Allt fler ser tv-program via datorer och mobiler än TV-apparater

En ny rapport från Accenture visar att betydligt fler föredrar att titta på tv-serier via dator och mobiler än på vanlig TV. TV-tittandet har fallit till ynka 23 % visar mätningen.
På bara ett år har TV som det föredragna mediet för serier fallit från 52 % till 23 % enligt resultaten i Accentures senaste studie. Dessutom har tittandet på mobila enheter ökat markant, och nära hälften av de tillfrågade menar att de hellre ser en TV-serie på mobilen än någon annanstans.
Allt fler vill dessutom ha en mer personlig upplevelse för sitt TV-tittande, och hela 40 % vill kunna styra sin interaktion via rösten istället för händerna. Att respondenterna i undersökningen dessutom börjat bli mer bekväm med att ha digitala assistenter visas genom att 38 % av de tillfrågade tycker att de får en mer personlig upplevelse om deras digitala assistent har mer personlig information om dem. Ett uttalande som kanske inte är så väldigt kontroversiellt, men för bara några år sedan var rädslan för att informationen hos digitala assistenter skulle kunna missbrukas betydligt större.
Vi börjar helt enkelt bli mer bekväma med att alltid ha en dator med oss, och vi förväntar oss allt mer avancerad och personlig interaktion med våra enheter.