Allt fler använder header bidding – avslöjar ny rapport från PubMatic

Rapporten Quarterly Mobile Index (QMI), visar att allt fler publicister globalt börjar sälja digitalt annonsutrymme med header bidding.
Rapporten  Quarterly Mobile Index (QMI), från annonsplattformen PubMatic, visar också att antalet mobila PMP-visningar ökade med 75% på PubMatics plattform, jämfört med samma tidsperiod förra året. Det innebär en ökning sju kvartal i rad. Övergripande stod datorer fortfarande för en stor del av de totala annonsintäkterna, medan appar stod för den största delen av de mobila annonsintäkterna. Fördelningen mellan appar och mobila webb-miljöer har normaliserats efter sex kvartal, som ett resultat av en ombalansering på marknaden.
Inom header bidding är det fortfarande mobilt som går starkast med en ökning av mobila sidvisningar på 252% jämfört med samma period förra året. Trenden visar på behovet av “wrapper”-lösningar som ger publicister möjlighet att ha ett helhetstänk och hantera både köp- och säljsidan på alla format, även för mobil webb och i appar. Publicister kan använda header-bidding för att öka de mobila intäkterna, samtidigt som de behåller kontrollen över både användarupplevelse och prestanda.
Mobil video, som ger högre engagemang hos konsumenter, gick också starkt framåt. Närmare en fjärdedel av de betalda annonsvisningarna på PubMatics plattform under Q3 2017 skedde på mobiler. Intressant att notera för publicister, är att eCPM för mobil video låg 8 procent högre än genomsnittet för datorer under samma kvartal.
Mer intressanta noteringar från rapporten:

  • Volymen för betalda header bidding-visningar ökade med 220 procent under Q3 2017 jämfört med samma period förra året.
  • eCPMs i mobil PMP-kanal ökade med 153 procent Q3 2017
  • EMEA och APAC ligger i täten vad gäller tillväxt inom header bidding, med en ökning av betalda visningar på 28 respektive 18 procent under Q3.

Ta del av hela rapporten Q3 2017 Quarterly Mobile Index här.