Allt du behöver veta om nya Oculus

Ett tag sedan köpte Facebook Oculus, ett VR (virtuell reality) företag. Företaget har tagit fram ett virtuellt headset som tillåter användare att leva sig in i spel på sätt som har tidigare aldrig varit möjligt.

Headsetet ska kosta cirka 1500 amerikanska dollar (12 300 svenska kronor), vilket inkluderar en ny PC dator som kan hantera teknologin. Företaget har berättat att headsetet samt datorn ska vara ute på marknaden i början på nästa år. Den kommer att styras med en Xbox One kontroll samt hantera Microsoft spel.

“I augusti för tre år sedan började vi en ”kickstarter”.” sade Brendan Iribe, VD för Oculus.

“Vi ville förändra hur vi upplever underhållning. Det har varit något som saknas från spel, till exempel att man inte kan leva sig in i dem på ett optimalt sätt. Hjärnan vet att kroppen är i ett vardagsrum och spelar spelet på en TV.

”Det går inte att uppleva riktig spänning eller rädsla då spelet är på en skärm och du har alltid möjligheten att titta iväg eller distraheras.

VR ger oss möjligheten att vara i spelet och känna riktiga känslor- det kommer att förändra allt “, fortsätter Brendan Iribe.

Den nya designen har beskrivits som “väldigt lätt” och har en inbyggd rem och hörlurar för att skapa en 3D-ljudeffekt.

Personligen så ser jag väldigt mycket fram emot att få pröva nya Oculus. Den kommer att utöka möjligheterna för både spelare och tillverkare och är starten på något riktigt stort. Visserligen kostar den en slant, men med lite tid så kommer förhoppningsvis priserna att gå ner till en mer realistisk siffra. Tills dess så får jag fortsätta titta på Youtube när andra spelar istället.

Nedan kan du se tonåringar som får pröva Oculus för första gången. Jag måste erkänna, jag hade nog själv blivit ganska rädd.