Allt är möjligt när det gäller fotbolls-VM avslöjar ny undersökning

Nästan hälften av svenska fotbollsfans skulle titta på matcher via inofficiella webbsidor eller streamingtjänster, om matcherna inte fanns tillgängliga i mer traditionella kanaler.

En ny undersökning visar svenska fotbollsfans förhållningssätt till World Cup och deras konsumtion av denna under turneringen. Undersökningen utfördes av Oath och YouGov med en grupp om 7.294 respondenter.

Resultatet visar att traditionell tv-sändning fortfarande är sättet de flesta ser på fotboll på. Men det finns fortfarande stora fördelar för annonsörer gällande ytterligare information och innehåll på de digitala plattformarna. Även om 76 % av svenska fotbollsfans svarar att de fortfarande kommer att se matcherna på tv, visar undersökningen att 41 % också kommer att använda dator, tablet eller mobil när
de ska se på fotboll. Av de som ser matcherna på tv svarar 35 % att de kommer att använda mobilen under matcherna, medan 32 % svarar att de kommer att använda mobilerna i halvtid.

Svenska fotbollsfans är bland de mest laglydiga av alla i undersökningen Alla knep gäller för att kunna se på fotboll, visar undersökningen. Nästan hälften av svenska fotbollsfans (46 %) svarar ja på att de skulle skaffa tillgång till att se matcherna via inofficiella webbsidor eller streamingtjänster, om matcherna inte fanns tillgängliga via en officiell kanal.