Aller media värvar digital chef till Hänt-gruppen

Aller media värvar Emil K Lagnelius till en ny roll som digital chef inom Hänt-gruppen.

Emil Karlsson Lagnelius har bakgrund inom svensk media, de senaste 13 åren har han arbetat på Aftonbladet i flertalet olika roller, bland annat som reporter och nyhetschef men framförallt som redaktör på Plus-redaktionen där han varit en stor profil i sportvärlden. Tidigare har Emil även jobbat på Värmlands Folkblad, DN och Expressen.

– Emil är en digital journalist med spetskompetens som kommer tillföra mycket i vårt utbud framåt. Han är dessutom en erkänt skicklig redaktör med öga för vad publiken vill ha. Med vårt kommande fokus på en mix av öppet och betalt innehåll blir det spännande att se honom in action i en ny genre, säger Tobias Wixtröm.

Den nya rollen som digital chef inom Hänt-gruppen är ett led i Aller medias satsning på nöjesjournalistik, och i tjänsten ryms ett stort fokus på såväl betalt innehåll som på det fria materialet.

– Jag har haft underbara år på Aftonbladet, men när Hänt och Aller media erbjöd mig den här spännande tjänsten var det självklart att tacka ja. Jag ser en stor potential i Hänt och det känns oerhört inspirerande att få vara med på resan, säger Emil Karlsson Lagnelius, tillträdande digital chef för Hänt-gruppen.