Den enorma räckvidden i Sverige hjälper inte Aller Media som nu tvingas göra sig av med 100 tjänster

Aller Media sparkar 100 personer men satsningen på contentbyråerna fortsätter. Trots en räckvidd per månad som är dubbelt så stor som antalet svenskar får Aller Media inte ihop affären.

Enligt Bonnier-ägda Resumé ska Aller Media spara över 100 miljoner kronor genom att bland annat göra sig av med 100 tjänster. Men contentbyråerna Narva, Make Your Mark och OTW ska fortsätta som vanligt.

Läs också: Sajterna som fortsätter att lista sina siffror på Ocast

Enligt tidningen ska en större omställning av verksamheten vara på gång. Men varför ska det egentligen behövas när Aller Media har en räckvidd om 19,7 miljoner i månaden. Borde inte den räckvidden vara nog för att skapa en hållbar affär? Nej, inte ens en “bluff” räckvidd som är dubbelt så stor som antalet invånare i Sverige räcker för att behålla annonsörerna och affären vid liv.

Fast helt ärligt förstår jag inte hur det kan bli så här. Om jag var chef för ett bolag som hade dubbelt så många kunder, läsare, eller vad som helst än det till och med finns i populationen så måste ju affären i botten vara så ekonomiskt osund att det inte kan finnas någon räddning oavsett om jag fick säga upp 100 personer, 200 personer eller 99% av alla anställda. Det finns ingen affär att rädda.