Aller media köper kommunikationsbyrån Narva

Aller media förvärvar kommunikationsbyrån Narva.

Aller medias strategi i Sverige är sedan en längre tid tillbaka att bredda verksamheten bortom traditionella medier genom att förvärva marknads- och kommunikationsbyråer inom olika discipliner. Förvärvet stärker Aller medias nordiska byrånätverk Ahead Group, som samlar marknadsledande aktörer från närliggande områden i syfte att stärka kunderbjudandet.

– Mediemarknaden genomgår en stor förändring. Aller media investerar för ett stärkt kunderbjudande och portfölj. Narvas höga strategiska kompetens inom kommunikation kompletterar extremt väl expertisen hos våra befintliga dotterbolag Make Your Mark och OTW. Vi ser en mycket god potential för värdefulla synergier inom Aller media-koncernen, säger Bodil Ericsson Torp, VD för Aller media.

Ahead Group är Nordens största byrågrupp. Efter förvärvet av Narva arbetar över 560 personer i gruppen på elva byråer med en samlad omsättning på 1 miljard kronor under 2017. Byråerna i Ahead Group är ledande i sina discipliner och arbetar med content marketing, CRM, design, digital marknadsföring, events, reklam och performance.

– Förvärvet av Narva är en viktig del i byggandet av Ahead Group. Det svarar upp mot kundernas efterfrågan på breda lösningar och strategisk rådgivning i det nya medielandskapet. Narva är det första bolaget med tydlig PR-prägel. Vi välkomnar Narva till vårt starka nätverk och ser fram emot att möta både den svenska och nordiska marknaden med vårt vassa erbjudande, säger Anders Rask, chef för byrånätverk och strategi på Aller media.

Narva har cirka 60 medarbetare på kontoren i Stockholm och Göteborg och omsatte 91 miljoner kronor under 2017. Bland kunderna märks Barncancerfonden, Boliden, Coop, Husqvarna, Preem, Röda Korset och SAS. Narva grundades år 2000 av Daniel Bergsten och Johan Molander.

– Som en del av Aller media kommer vi kunna fortsätta utveckla Narva och vårt erbjudande i ännu högre takt, säger Daniel Bergsten, managing partner på Narva.

– Vi ser fram emot att lära känna våra kollegor inom Aller media-koncernen för att kunna skapa ännu bättre lösningar för våra kunder. Narva kommer ha stor nytta av den starka ställning i Norden som Ahead Group har, säger Johan Molander, managing partner på Narva.

Aller media förvärvar majoriteten i Narva och bolaget kommer att fortsätta som en fristående verksamhet inom Aller media-gruppen. En ny styrelse kommer att tillsättas för Narva med Anders Rask som styrelseordförande samt Bodil Ericsson Torp, Johan Molander och Daniel Bergsten som styrelsemedlemmar. Samtliga medarbetare kommer att ha kvar sin anställning med oförändrade villkor. Köpeskillingen är inte offentlig.