Alla satsar på video och spel – vissa mer än andra

Onlinejättar och techföretag har alla bestämt sig för att du och jag ska antingen titta på oändliga videoklipp eller spela en massa dataspel. Så är det bara. Apple bettar hela 4,5 miljarder på att de har rätt.

Visst har vi konsumenter egna tankar men vem kan stå emot när jättarna slår på stora marknadsföringstrumman, lägger miljarder på tjänsterna och får allt att verka sådär härligt. Du kommer ju att bli mycket gladare när du väl köpt Apples nya tv-tjänst och speltjänsten Apple Arcade.

Apple skämtar inte när de nu vill få oss alla att justera våra beteenden. Visst är väl även du en gamer? Och om du inte är det idag så lär du ju vara det imorgon, när alla på jobbet snackar om senaste spelet.

Se bara på Apple Arcade där man nu tänker satsa hela 4,5 miljarder kronor på att ta fram spel. Det är en galet stor budget och inte satsar Apple på lösa spekulationer. Apple till och med medfinansierar över 100 spel som ska släppas senare i år för att de känner sig helt säkra på att de kommer att tjäna storkovan när väl du, jag, barnen och alla runt omkring oss lever oss in i spelens värld.

Så det är bara att börja stretcha gaming-tummen för nu ska det bli spela av.