“Alla kan koda” säger Tim Cook samtidigt som han inte tycker om överdrivet användande av teknik

Tim Cook, som är vd för Apple, gillar att tycka till. Under sin resa till Storbritannien för att marknadsföra “Alla kan koda” delade han sina åsikter om teknik.

Det var när Tim talade på Harlow College som han berättade för publiken att han inte tycker vi ska överdriva vår användning av teknik. Han vill inte att vi ska använda deras produkter hela tiden utan även göra andra saker i livet än att vara fastlimmade till våra iPhones, Apple TVs, Homepods och mer.

Han tycker inte heller att barn ska använda sociala medier.“I don’t have a kid, but I have a nephew that I put some boundaries on. There are some things that I won’t allow; I don’t want them on a social network.”

Hade Apple själva skapat och ägt sociala medier som Facebook, Snapchat eller andra hade han nog inte uttalat sig så.

Ändå vill Tim Cook att allt fler ska lära sig koda och är därför i Storbritannien för att marknadsföra kursen ”Alla kan koda” med Apple.

Tim vill visa att Apple har ett samvete trots att de står bakom mobilhysterin och fortsätter att pumpa ut produkter som ska göra våra liv ännu mer uppkopplade. Varför inte bara äga målet att  -alla ska alltid använda Apples produkter hela tiden – för det är ju egentligen det de vill.

Här kan du läsa mer om vad Tim Cook tycker och säger.