Alexander Hars ny styrelseordförande i Winningtemp

I augusti skrev jag om företaget Winningtemp och deras sex tips för att göra generation Y nöjda på arbetsplatsen. Sedan dess har företaget vuxit i rask takt och siktar nu på att expandera i Norden.

För att lyckas med det tar man nu in tre miljoner i riskkapital från bland annat Almi Invest och Chalmers Venture. I samband med det tar dessutom Alexander Hars, grundaren av ”Let’s Deal”, över styrelseklubban. Att han nu väljer att kliva in i Winningtemp menar han beror på att potentialen i företaget är enorm, och att produkten ligger helt rätt i tiden.

Utifrån en observation om att upp de unga som tar sig in på arbetsmarknaden ställer nya krav för att trivas skapades företaget Winningtemp. Målet är att erbjuda stöd till både chefer och medarbetare genom att tillhandahålla realtidsinformation om hur medarbetarna mår och utvecklas.

Läs även: Winningtemps sex tips för att göra Generation Y nöjda på arbetet

För en generation som vill ha korta beslutsvägar, känna sig involverade, få kontinuerlig feedback och få utmanande arbetsuppgifter är tillgången till aktuell information kritisk. Både medarbetarna och cheferna behöver kunna följa upp arbetet, om inte dagligen, så åtminstone veckovis. Det årliga medarbetarsamtalet räcker helt enkelt inte till.

Med bara ett år på marknaden har produkten visat sig vara hett eftertraktad, och det är därför som man nu väljer att ta in externt kapital. Tanken är att fokusera på säljstöd och produktutveckling, två områden som man ser som nödvändiga att stötta upp för att kunna fortsätta expandera verksamheten både i Sverige och Norden.