Äldre diggar plattan för surf och film

Du kanske trodde att det bara är tonåringar som använder surfplattor, och att gamlingar misstar det för fotoramar? Så är icke fallet – en ny studie från Storbritannien visar att 55-plussare diggar plattan mer än 15-åringar.

Siffror från en studie som heter “the TouchPoints study”, från IPA (Institute of Practitioners in Advertising) visar att användandet av plattor har ökat med 84 procent bland britter som är över 55 år gamla.

Läs mer: Vi använder mobilen alltmer som främsta källan för internetsurfande

Detta kan jämföras mot en ökning av bara 43 procent bland 15-24-åringar, och inte nog med det – 65-plussare spenderar lika mycket tid på plattan som de mellan 15-20 år. Pensionärerna är inte så ute som fördomarna vill få en att tro!

Några andra resultat från studien:

  • 77 procent av de över 55 år läser och laddar ner böcker på plattan
  • samma åldersgrupp spenderar 42 minuter varje vecka på spel på plattformen – helst Bejewelled och Farm Heroes Saga
  • 27 procent av 55-plussarna streamar (eller laddar ner) filmer, och 54 procent kollar på on-demand TV eller play-tjänster
  • “Gamlingarna” kan också multitaska  – 13 procent inom åldersgruppen 55+ mailar, 15 procent spanar in sociala medier och 12 procent googlar saker samtidigt som de kollar på TV.

En klok marknadsförare bör hålla koll på denna åldersgrupp, som inte alls är så “efter” som man ibland led till att tro. Många verkar ta till sig den nya tekniken, och kan vara minst – eller mer – lika engagerade i den digitala utvecklingen.

Behöver du hjälp med att skapa en framgångsrik annonskampanj för rätt målgrupp? Klicka här

(bildkälla: Getty Images)