Akamai vill sänka kostnaderna för strömmande video

Med Akamai Cloud Wrapper och Akamai Direct Connect visar man hur Akamai Edge kan hjälpa till att sänka kostnader.

Akamai Cloud Wrapper optimerar anslutningen mellan offentliga molninfrastrukturer och Akamai Intelligent Edge, för att på så sätt eliminera vanliga hinder för överföring (OTT) i molnmiljöer utan att behöva ändras i befintliga arbetsflöden. Mer specifikt får Akamais Cloud Wrapper-kunder ett dedikerat cachefotavtryck inom Akamais leveransnätverk som omsluter den centraliserade molninfrastrukturen för att maximera ursprungsavlastning och reducera ursprungsförfrågningar, samtidigt som utbetalningsavgifter för strömmande TV minimeras.

Akamai Direct Connect erbjuder de kunder som hanterar sin egen infrastruktur med egen dedikerad, privat anslutning till Akamai Edge-nätverket, vilket gör att de slipper det traditionella och ofta lite opålitliga sättet att leverera innehåll via internet. Båda lösningarna är en del av Akamais live och on demand streaming media service, Adaptive Media Delivery.

– Akamai har återigen slagit volymrekord i år, nu senast under sommarens VM-fotboll. Och det här är bara början för en stor ökning av live-, linjär- och on demand-tv. Genom innovativa lösningar som Cloud Wrapper och Direct Connect kan vi hela tiden ligga i teknikens framkant, inte minst eftersom våra kunders streaming-tjänster nu utvecklas till att bli allt viktigare delar av deras affärsverksamhet. Det märker vi av inte minst här i Sverige. Då blir det självfallet viktigt för oss att hjälpa dem att använda Akamai Edge fullt ut, säger Erik Heniksson, kundansvarig på Akamai.